la-Satu Mare.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii satmarenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Broșură cu oportunități de afaceri și investiții în județ, lansată de Consiliul Județean Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare a lansat vineri o broșură ce cuprinde oportunități de afaceri și investiții în județ, material care va fi distribuit în scopul dezvoltării mediului economic.

Primarul municipiului Satu Mare anunță proiecte în valoare de 160 milioane lei, începând din 2015

Primarul Dorel Coica a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că din 2015 vor începe mai multe proiecte importante pe raza municipiului Satu Mare, având o valoare totală de peste 160 milioane lei. 

Consiliul Județean Satu Mare a aprobat înființarea ADI, asociație la nivel de județ pentru atragerea fondurilor europene

Consiliul Județean Satu Mare a aprobat în ședința de vineri constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Județul Satu Mare, scopul fiind de asociere a tuturor orașelor și comunelor din județ pentru atragerea de fonduri europene. 

A fost stabilită strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare până în 2025

Primăria municipiului Satu Mare a prezentat marți, într-o dezbatere publică, strategia de dezvoltare a orașului în perioada 2015-2025, ce cuprinde proiecte în valoare de circa 800 milioane de lei. Primarul Dorel Coica a declarat că strategia a fost realizată în parteneriat cu mai multe municipii din Europa de sud-est, proiectul fiind finanțat din fonduri europene. 

Manuale digitale 

Toate școlile din județul Satu Mare au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a, conform Procedurii de selecție și comandă elaborată de CNEE.

Studiu despre iluminatul public în municipiul Satu Mare, efectuat de o firmă specializată din Germania

Mai mulți specialiști din Germania vor efectua un studiu privind iluminatul public din municipiul Satu Mare, urmând să propună edilului schimbări pentru reducerea costurilor cu energia electrică.

Spectacolele Secției Române - Noiembrie 2014

Teatrul de Nord Satu Mare

Infrastructura de apă-canal din județul Satu Mare va fi modernizată

Conducerea societății Apaserv și a unei societăți comerciale au semnat marți ultimul contract din masterplanul de modernizare a infrastructurii de apă-canal din județul Satu Mare, valoarea întregului proiect depășind 100 de milioane de euro.

Zeci de producători, la Zilele Recoltei

Zeci de producători agricoli din nord vestul țării își oferă spre vânzare produsele în centrul municipiului Satu Mare, cu ocazia celei de a IV-a ediții a Zilelor Recoltei.

Spectacolele Secției Române - octombrie 2014

Teatrul de Nord Satu Mare

Satu Mare - județul marilor poeți ai maghiarilor

Satu Mare are o însemnătate foarte mare pentru cultura maghiară, cei mai importați poeți sau scriitori fie s-au născut, fie au avut legături cu județul. Din acest motiv, tot mai mulți maghiari vin în pelerinaj cultural în județul în care s-au născut autorul Imnului Ungariei, Petofi Sandor, poeții Ady Endre, Dsisa Jeno, Szilagyi Domokos, prozatoarea Kafka Magit, sau unde s-a căsătorit poetul național al Ungariei, Petofi Sandor.

Casa memorială a preotului sătmărean Vasile Lucaciu din Apa

Casa memorială a unuia dintre cei mai mari luptători pentru drepturile românilor din Transilvania și Marea Unire din 1918, Vasile Lucaciu, poate fi vizitată în comuna natală, Apa. Așezată pe Drumul Național 19 Satu Mare - Baia Mare, clădirea face notă discordantă între locuințele din comună, fiind acoperită cu trestie și vopsită în albastru.

Autoritățile județului Satu Mare s-au întâlnit cu ambasadoarea Chinei

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, a solicitat vineri autorităților din județul Satu Mare proiecte de investiții în județ, în special în domeniul agriculturii, pentru a le putea prezenta unor investitori chinezi. 

Satu Mare, județul apelor termale

Cea mai valoroasă resursă a județului Satu Mare o constituie apele termale. Județul este efectiv așezat pe o uriașă pungă de apă termală, la peste un km adâncime, benefică pentru sănătatea umană, iar după ce a început să fie exploatată cu eficiență, această resursă începe să adune tot mai mulți turiști în ultimii ani, după modernizarea unor zone de agrement.

Palatul Administrativ din Satu Mare - cea mai înaltă clădire din Transilvania

Palatul Administrativ din Satu Mare este cea mai înaltă clădire din Transilvania și una dintre cele mai înalte din țară. Realizată în perioada vechiului regim, într-un anume stil arhitectonic specific în general țărilor comuniste, clădirea naște controverse cu privire la frumusețea sa.

Biserica din Căpleni, locul care adăpostește sarcofagele grofilor Karolyi

Cea mai influentă familie care a existat vreodată în Comitatul Sătmarului, cea a grofilor Karolyi, a lăsat după ea o serie de construcții impresionante, aceasta conducând destinele a mii de persoane. Familie educată și unită, s-a străduit ca și după trecerea în eternitate, membrii acesteia să-și doarmă somnul de veci împreună într-o criptă, păstrând trupurile în sarcofage făurite de pricepuți meșteri.

Sistem de supraveghere video a orașului

Un sistem de supraveghere video a municipiului Satu Mare, ce cuprinde peste 60 de camere video, a fost inaugurat joi, proiectul fiind realizat din fonduri europene.

Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit, cel mai mare centru ceramic

Cel mai mare centru ceramic din Europa barbară a fost descoperit în apropierea comunei sătmărene Medieșu Aurit. Primele 10 cuptoare dacice au fost scoase la lumină în 1964, pe atunci arheologii nebănuind ce comoară se ascunde sub pământ.

Coiful celtic din Ciumești, cel mai important artefact descoperit în județul Satu Mare

Cel mai important artefact arheologic descoperit în județul Satu Mare este coiful celtic de la Ciumești, acesta fiind și una dintre cele mai spectaculoase descoperiri din lumea celților.

Turnul Pompierilor, un simbol al orașului Satu Mare, cu un trecut interesant

O clădire unică în România, ridicată în urmă cu 110 ani pentru a supraveghea orașul, este Turnul Pompierilor din Satu Mare, ce a devenit cu timpul un simbol al Sătmarului datorită frumuseții sale.

Biserica din Acâș a supraviețuit de-a lungul secolelor cu semiluna pe turn

Una din cele mai vechi construcții din județul Satu Mare este biserica reformată din Acâș. Ridicată în urmă cu peste 800 de ani, aceasta a supraviețuit în mod miraculos perioadelor zbuciumate păstrând, în mod ciudat, și astăzi semiluna în vârful turnului. Chiar dacă are mai multe secole vechime, biserica nu este tencuită nici astăzi, conform legendei locale mortarul pur și simplu nu se leagă de cărămida din care este construită.

Muzeul Țării Oașului și bisericuța din lemn de la Lechința

Țara Oașului de altădată, una dintre cele mai pitorești zone din România, poate fi văzută în Muzeul Țării Oașului, ce cuprinde mai multe locuințe și construcții din secolele XVII-XX, dar și bisericuța din lemn de la Lechința, singura de acest gen din toată zona care a fost salvată.

Țara Oașului din județul Satu Mare - de la micile căsuțe albastre la vilele impozante

Țara Oașului este una dintre puținele zone etno-folclorice din România care își păstrează nealterat multe dintre obiceiuri, costumele și cântecele populare. În ciuda faptului că localitățile s-au schimbat aproape în totalitate în ultimii 25 de ani, vechile căsuțe vopsite în albastru fiind înlocuite cu palate scumpe plătite cu ani de muncă grea în străinătate, lumea încă poate fi văzută purtând costume populare.

Castelul Karolyi - cel mai important obiectiv turistic din județul Satu Mare

Castelul Karolyi din Carei este, fără dar și poate, cel mai important obiectiv turistic din județul Satu Mare, direcția de cultură care îl administrează depunând eforturi serioase pentru a aduce tot timpul expoziții interesante, dar și pentru a promova orașul în afara județului.

Cetatea sătmăreană din Ardud - misterul prințesei blestemate și a comorii din pivnițele întunecate

Unul dintre obiectivele turistice care merită vizitate în județul Satu Mare este cetatea din Ardud, învăluită de legenda prințesei blestemate, care a constituit și subiectul unui roman. Legenda spune că fiica lui Francisc Rakoczi al II-lea bântuie și astăzi prin pivnițele cetății din Ardud.

Directorul ITM Satu Mare este urmărit penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul SASU CRISTIAN IOSIF, care, l-a data faptelor, a deținut succesiv funcțiile publice de inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, prefect și subprefect la Instituția Prefectului Satu Mare, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, în concurs infracțiunile de:

Hotelul Dacia - Satu Mare, un simbol arhitectural, în cea mai grea perioadă a existenței sale

Hotelul Dacia din Satu Mare, clădire considerată simbol arhitectural al municipiului, care apare pe foarte multe cărți poștale și imagini reprezentative ale orașului, trece acum, la 112 ani de la construire, prin cea mai grea perioadă a existenței sale, după ce proiectul de reabilitare a fost oprit odată cu începerea crizei financiare.

Pălinca, brandul Țării Oașului

Când spui Satu Mare printre primele lucruri care îți vin în minte este pălinca. Dacă în trecutul recent unii priveau cu amuzament sau cu ironie preocuparea și munca localnicilor de a-și pregăti o licoare magică ce să-i ajute să treacă peste greutăți sau să-i facă să se simtă și mai bine în momentele fericite ale vieții, astăzi subiectul este abordat cu seriozitate maximă, făcându-se studii, scriindu-se cărți despre palincă și investindu-se sume serioase în crearea unor branduri naționale.

Zona viticolă Beltiug are sute de pivnițe unicat în lume

Comuna Beltiug din județul Satu Mare se poate lăuda cu o zonă unică în lume ce ar putea ajunge în patrimoniul UNESCO, având aproape 400 de pivnițe vechi de sute de ani în care localnicii își păstrează vinurile.

Afacerile din industrie au crescut, în județul Satu Mare, cu 7,7% în primele 5 luni din 2014

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în județul Satu Mare, cu 7,7% în primele cinci luni ale acestui an, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Județul Satu Mare: scurt istoric

Cele mai vechi urme de locuire pe teritoriul județului Satu Mare, datând din Paleoliticul superior, au fost scoase la iveală în arealele localităților Boinești, Remetea Oașului, Călinești-Oaș, Bixad, Turulung ș.a.

Municipiul Carei

Municipiul Carei este situat în extremitatea de NV a României, în județul Satu Mare, în Câmpia Carei, la 160 m altitudine, la 36 km SV de municipiul Satu Mare (reședință de județ).

Alte știri: 4 3 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro |la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015